Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


20 dolog amitől a lányok boldogok :) ♥

20 Jókedv Tipp

1.Csoki

Már egy szelet csokoládé is elég ahhoz, hogy lelkileg stabilabbá válj. Evéskor ugyanis egy szerotonin nevezetű boldogsághormon szabadul fel benned, minden harapás alkalmával. Biztos út a jó hangulathoz, de vigyázz - a ducisághoz is.

2.Nyugi

Étkezz lassan, élvezve minden falatot, és vedd észre az élet szépségeit. Fogd vissza sietős lépteidet! Szóval néha iktass be egy lassú napot, amikor mindent nyugodtan csinálsz.<

3.Csók és társai

Az ajkak gyengéd játékának hatására táncot járnak a torkodban lakó gombócok, a hormonjaiddal karöltve. Kell-e nagyobb boldogság, mint hogy azzal csókolózol, akit nagyon szeretsz?

4.Napsütés

Nem csak a növényeknek van szükségük napfényre, hanem nekünk, embereknek is, ezért vagyunk tavasszal és nyáron sokkal jobb kedvűek, mint télvíz idején. 10 000 lux szükséges a boldogsághormonok felébresztéséhez, tehát a 100 000 luxszal működő nyári nap valóságos boldogságvaku. A napfény eloszlatja a bánat felhőit is.

5.Vidám színek

A színkutatók felfedezték, hogy a lila hozzásegít a belső egyensúlyhoz, mert a kék megnyugtat, a piros pedig felizgat. E kettő keveréke a lila, amely nagyon jó hatással van a hányatott sorsú lelkekre. A sárga és a narancssárga viszont emelik a hangulatot, kritikus esetben tehát ajánlatos kipróbálni egy sárga napszemüveget.

6.Alvás

Ha a léleknek van ideje feldolgozni a stresszt, a test is jobban érzi magát. Ezért egy lusta nap és tíz óra folyamatos alvás sosem árt. Maradj hát ágyban, és aludd boldogra magad.

7.Kedves naplóm...

Beleírhatod minden kívánságod, bajod bánatod. A naplóírás könnyít a lelkeden, és segít tisztán látni a dolgokat Nem mered megmondani Neki, hogy már régóta titkon imádod? Szeretnéd egyszer végre ősi ellenséged szemébe vágni a véleményedet? Írd le a naplódba, miket mondanál, hidd el, nagy kő esik le ezzel a szívedről. A különleges eseményeket is megőrizheted az örökkévalóságnak, és ha rossz a kedved, a naplódat lapozgatva biztos találsz néhány kedves emléket, ami felvidít.

8.Gyermekfelügyelet

Nagyon jó dolog látni, hogyan fedezik fel a kisgyerekek a világot. Közvetlenségük és kíváncsiságuk elfeledtetik veled a bánatodat is. Ajánld fel hát gyermekes ismerőseidnek bébicsőszi szolgálataidat, s ha még egy kis pénzt is kapsz érte, az csak plusz ok lesz a vidámságra.

9.Virágos jókedv

Egy százszorszép a mezőről, egy csokor a vázában vagy egy rózsa a barátodtól garantáltan jókedvre derít. Ráadásul kellemes dolgokról álmodozhatsz az illatáradatban.

10.Futás

Futás után a szervezetedet fittnek, a lelkedet pedig elégedettnek, boldognak érzed. Fél óra ritmikus mozgás után endorfin termelődik benned, ami remek gyógyszer a lelki problémákra. A futáshoz hasonló hatása van a táncnak is. Tehát fel az edzőcipőt, vagy táncolj egy nagyot!

11.Étkezés

A zöldségek és a gyümölcsök (például a banán) vitamintartalmukkal megerősítik hajszálvékony idegeidet a stresszes időszakokban. Tehát kritikus helyzetekben alkalmazz salátaterápiát!

12.Szex

Boldogság- és szerelemhormonok kavarognak benned, egész testedet-lelkedet elárasztja az elégedettség érzése. Az enyelgés viszont legalább ennyire hatékony, tehát nem menj bele rögtön a sűrűjébe, ha csak a hangulatodon akarsz javítani.

13.Hobbi

Ha a szabadidődben is vannak feladataid, amiket a saját kedvtelésed érdekében tűzöl magad elé, bizonyítottan javul majd az alaphangulatod. Ha rossz a kedved, ne hagyj magadnak üres órákat, minden hobbi elősegíti a stabil lelkiállapotot, legyen az sárkányrepülés vagy bélyeggyűjtés.

14.Emlékek és fantázia

Gondolj vissza a szép időkre, mert az emlékezet a boldogság kifogyhatatlan éléskamrája. Ha ezt meguntad, vetíts színes fantáziaképeket a jövődre, ezzel visszanyered a hited és az életkedved.

15.Kutya, macska

Rex és Kormi mindig érdeklődve hallgatják aktuális bánatodat, és nem fárasztanak jó tanácsokkal. Ezenkívül a kutyus a szobád mélyéről is kicsalogat a napfényes parkba.

16.Erős paprika

Miért olyan jókedvűek az ázsiai emberek? Mert szeretik az erős ételeket! A chili capsahintartalma regenerálja a felborult idegrendszert. Kockázat és mellékhatás: mértéktelen fogyasztása gyomorbántalmakat okozhat.

17.Testközel

Átölel, kézen fog, megnyugtat. Egy számodra kedves ember érintése örömet okoz. A masszázs például varázslatosan megnyugtató, de az odabújás is legalább ilyen boldogságélmény. Ugye, ismersz egy erre alkalmas fiút? Ha nem, semmi baj, bújj oda anyukádhoz, az is nagyon klassz érzés.

18.Szédítő szagok

Talán nem is gondolnád, de a fitneszstúdiókban terjengő izzadtságszag is jó hatással van a hangulatra. A megizzadt fiúk által kibocsátott androsztenolnak - amit az orrod nem, csak az agyad ismer fel - alig tudnak ellenállni a nők, mert ez az anyag elősegíti a lelki stabilitást..

19.Barátok

Bizalom és őszinteség, megértő tekintet - barátkozni egyszerűen jó. A legjobb barátnőddel együtt nevethetsz és sírhatsz, szavak nélkül is megért, és mindig ott van a közelben, ha szükséged van rá.

20.Nevetés

A nevetés a legjobb gyógyszer a lelki panaszokra. Gyorsítja a légzést és extra adag oxigént juttat a szervezetbe, ezáltal erősíti az immunrendszert, de karban tartja az idegeket is. A kutatók szerint a nevetés a hosszú élet egyik titka.