Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogy lehetsz csini :) és karcsú?

1. Hasprés a tévé előtt

A legjobb és leghatékonyabb hasformáló gyakorlatok egyike a hasprés. Nem kell teljesen felülnöd, csak a lapockádnak kell elemelkednie a talajtól. Figyelj arra, hogy a gyakorlatot egyenes háttal végezd! Kapcsold be a televíziót és indulhat a torna! A hírek, vagy a kedvenc sorozatod alatt végezd a haspréseket, pihenj közben, ha elfáradtál, így akár 1000 darabot is meg tudsz csinálni az egyszerű gyakorlatból fél óra alatt.

2. Grapefruittal a lapos hasért

Reggelire vagy vacsorára egyél meg egy pink grapefruitot! A kicsit savanykás ízű citrusfajta kitűnő zsírégető és egész napra feltölt energiával.

3. Infraszauna

Megyünk ki a nyárból, és a hőmérséklet csökkenésével egyre jobban igényeljük a mesterséges meleget. Kössük össze a kellemeset a hasznossal, és járjunk el infraszaunázni. Az infraszauna méregtelenít, feszesít és erősíti az immunrendszert. Legalább egyszer egy héten iktassuk be az életünkbe!

4. Este 6 után ne egyél semmit!

Talán ami a legfontosabb és örök érvényű tanács, hogy este 6 után már nem szabad enni. Tény, hogy az rakódik le leginkább, amit este fogyaszt el az ember. Így, ha a kései órákban már nem eszel, akkor ezt sikeresen ki is véded.

5. Gyümölcsnap

Kéthetente egyszer tarts egy gyümölcsnapot, amikor 1-2 kiló bogyós gyümölcsöt, vagy almát egész napra elosztasz. Ilyenkor a szervezeted méregtelenít, és mivel csak egyféle típusú ételt fogyasztasz, másnapra akár egy kilóval könnyebben kezdheted a napot!

 

                           Diéta

 

1. tipp:

Hétköznapokon figyelj oda az étkezésedre, egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, rostban gazdag és teljeskiörlésű termékeket, viszont hétvégén picit lazíthatsz. Megengedheted magadnak, hogy étterembe menj és bűnözz egy kicsit. De mikor véget ér a hétvége, mindenképp térj vissza az egészséges táplálkozáshoz.

+ extra tipp: Ha szeretnél eredményesebb lenni, vegyél be minden étkezés előtt egy Sunlife almaecet kapszulát, mert hatásosan és természetes úton működik. Almaecetet, zselatint és B6 vitamint tartalmaz. A zsírt oldja ki a zsírpárnákból, s így eltávolítja a felesleges kilókat a hasról, lábról és fenékről.

2. tipp:

Mindent írj le, amit fogyasztasz! A legjobb, ha a kalóriákat is lejegyzed, sőt azt is, hogy sportolással mennyit égettél el. Így egyensúlyba tudod hozni szervezeted!

3. tipp:

Igyál inkább vizet, rostos és egyéb üdítők helyett. Így legalább 150 kalóriával kevesebbet fogsz fogyasztani poharanként. Szinte elcsépelt, hogy legalább 2 liter vizet kell inni egy nap, sportoláskor pedig még többet.

+ extra tipp: Ha unod a vizet, igyál gyógynövényeket tartalmazó teákat. A Styler fogyasztó tea, Mate tea, zöld tea, lapacho, és rooibos tea tartalmánál fogva méregtelenítő, éhségcsillapító és zsírégető hatású.

4. tipp:

Soha ne menj vásárolni üres gyomorral! Amikor üres gyomorral mész vásárolni, minden olyan terméket megvásárolsz, amit szemed, gyomrod megkíván, de igazából nincsen rá szükséged. Vásárolj teli gyomorral, akkor biztosan csak azokat a termékeket fogod megvásárolni, melyek egészségesek, és tényleg szükséged van rájuk!

                          Láb

 

A lábat legszebben a futás és a kerékpározás formálja, de jó hatású a görkorcsolyázás is. Az erősítő- és szálkásítógyakorlatokat mindenképpen kombinálni kell valamelyik kardio mozgásformával. Annak érdekében, hogy a lábnak legyen ideje regenerálódni, vagy 20-20 perc arányban osszuk meg az edzést, vagy végezzük az erősítést és a karcsúsítást különböző napokon!

Gyakorlatok a teljes lábra

Fordított kitörés

Sokkal hatékonyabb a hagyományos kitörésnél, igaz, nehezebb is. A lényege, hogy nem a talajról lépünk fel egy steppadra vagy egy lépcsőfokra, hanem az emelvényről lépünk hátra, kezünkkel valahol támaszt keresve. A térd nem kerülhet a boka elé! Jól hátra kell lépni, hogy a süllyedés minél mélyebb legyen! A nehezített változatban egy rugózás is szerepel. 10-12-es sorozatokból 3-6-ot érdemes végezni, edzettségi szinttől függően, mindkét lábbal! Nehezítésként súlyzót is foghatunk egyik kezünkbe.

Egylábas guggolás

Egyik lábfejünket hátra egy székre támasszuk fel, a másik lábunkat támadó állásban helyezzük el! Lassan hajlítsuk be még jobban elöl lévő térdünket, majd térjünk vissza kiinduló helyzetbe! Ez a gyakorlat a farizmokra is fejlesztő hatással van, a combfeszítőket pedig nagyon gyorsan erősíti, miközben minden lábizmot feszesít.

Gyakorlatok a comb külső részére

Oldalemelés

Jól ismert gyakorlat, kevesen végzik jól. Álló helyzetben úgy kell kiemelni a lábat oldalra, hogy a csípő ne forduljon el, a térd maradjon nyújtott, és az emelés a lehető legmagasabbra történjen. Nehezítésképp egy húszas sorozatot folytathatunk még tíz, magasan végzett apró emeléssel.

Kilépés oldalirányba

Csípőre tett kézzel álljunk zárt állásba! Egyik lábunkkal lépjünk ki oldalra, mindkét térdünket hajlítva, csípőnket kissé a föld felé leengedve! Végezzünk 30 ismétlést, majd ugyanezt a másik lábbal is! 6-8 kör javasolt. Nehezítésként köthetünk gumiszalagot a bokáink köré.

Gyakorlatok a comb belső részére

Terpeszguggolás

Álljunk közepes terpeszbe, lábfejünket kissé fordítsuk kifelé! Egyenes háttal és derékkal, csípőnket enyhén hátratolva, emelt fejjel végezzünk enyhe guggolást! Ha izmot szeretnénk növeszteni, a mozdulat legyen lassú, ha zsírt szeretnénk égetni, gyorsabb feladatvégzés szükséges! Az ismétlések száma itt is legyen 30, 3-6 kör javasolt!

Combszorítás

Üljünk le egy székre, combjaink közé helyezzünk egy közepes méretű labdát! Szorítsuk össze a combjainkat, tartsuk meg a szorítást, aztán lassan lazítsuk el az izmainkat! Végezzünk 30-50 ismétlést, 3-6 körön át!

Gyakorlatok a vádlira

Guggolásból emelkedés

Guggoljunk le zárt lábakkal, úgy, hogy ne eresszük le teljesen a csípőnket, és kapaszkodjunk meg valamiben! Lábujjhegyre emelkedve, emeljük meg a felsőtestünket is! Ismételjünk addig, míg a vádlink enyhe görccsel nem jelez, ez edzettségi szinttől függően lehet 10-25 ismétlés, 4 körön át!

Sarokleengedés

Álljunk ki egy lépcső szélére, úgy, hogy csak a lábujjaink és az alattuk lévő párnás rész támaszkodik a lépcsőfokon, lábfejünk többi része lelóg róla! Kapaszkodjunk meg! Lassan engedjük le a sarkunkat, amilyen mélyre csak tudjuk! Innen emelkedjünk lábujjhegyre! Ismételjünk 10-25-ször, 4 körön át!