Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szerelem szabály

    A szerelem fő szabályai:

                                                                                                                  Bármilyen kétség merüljön fel benned, mindig gondolj arra, hogy a barátod fejében is számtalan kérdés megfordul. Természetes, hogy szeretnétek megfelelni egymásnak, de a túlzott megfelelési kényszer elpusztítja a szerelmet!

                                                                                                                        Ez van: Miért nem hív? Ez a leggyakoribb kérdés amit szinte minden lány (és fiú) feltesz magának a szerelmével kapcsolatban. A türelmetlenséggel keveredik, ami a legrosszabb kombináció  

                                                                                                                     Ezt tedd: Nyugodj meg! Hacsak nem arról van szó, hogy egy fiú elkérte a számodat egy buliban, és aztán nem hív, nincs okod aggodalomra. Ha már jártok, és megígérte,hogy telefonál, akkor valószínűleg csak tovább tartott az edzés, találkozott egy rég nem látott baráttal, a szüleivel van stb. A srácok többsége akkor telefonál, ha erre nyugodt alkalom adódik.

            Ez van: Mi van, ha nem talál elég szépnek? Az előző barátnője szőke volt és kék szemű? Vagy éppen egy Vanessa Hudgens-poszter lóg a szobája falán? Ilyen esetben bekattan a lányok agya, és arra gondolnak, hogy ilyennek szeretnék látni őket.  

                                                                                                                    Ezt tedd: Don't worry Ha nem tartana szépnek, nem járna veled. Ez elég egyértelm, nem? A te szobád is a legkülönbözőbb típusú szépfiúk fotójával van kitapétázva - miért gondolod, hogy a srácoknak csak egy szépségideáljuk van? Fogd fel úgy, hogy ők csak képek, te viszont hús-vér ember vagy, és téged választ! Eleve előnnyel indulsz a poszterlányokkal szemben, hiszen te a belső értékeiddel is el tudod bűvölni őt.

                  Ez van: Vajon tetszik neki az alakom? A poszterprobléma egy másik nézetből: a lányok az újságokban tökéletesek, te pedig túl sovány/alacsony/duci/magas vagy. Bár erről biztosan máshogyan nyilatkozna a barátod...  

                                                                       Ezt tedd: Előnyben vagy! A fiúk teljesen tisztában vannak azzal, hogy a magazinokban látható legtöbb bombanő nemcsak plasztikai műtét(ek)en esett át, de a fotóját, mielőtt az újságba került, még retusálták is. A közhiedelemmel ellentétben a legtöbb fiú nem vágyik toppmodell alakú barátnőre. A párodnak egy igazi, vidám, huncut mosolyú csajszira van szüksége - vagyis rád!

Ez van: Miért nem mondja, hogy szeret? Eleinte sokszor mondta, mostanában viszont egyszer sem ejtette ki a száján. Te pedig elbizonytalanodsz, talán nem szeret már, más tetszik neki...

Ezt tedd: Elég, ha érzed! A fiúk nehezen szánják rá magukat a varázsszó kimondására, és ha már megtették, akkor sem biztos, hogy szeretik is ismételgetni. Miért is tennék? Ők úgy gondolják: elmondták - legyen elég ennyi. Persze félnek is, hogy egyértelművé teszik a szerelmüket, és kiszolgáltatottá válnak. Nem az a fontos, hogy mondja, hogy szeret, hanem az, hogy éreztesse

Ez van: Mi lesz ha szakít velem? Ha egy kicsit összezörrentek, máris ez az első gondolatod. Biztos, hogy jó ez így? Amitől félsz, azt bevonzod! Kukába az ilyen gondolatokkal! Egy veszekedés nem a világ vége, csak oldjátok meg okosan!

Ezt tedd: Ásó, kapa, nagyharang! Nem lehet mindig a szakítástól félni, ahogyan arra sem lehet mindig gondolni, hogy egyszer majd az érettségire kell tanulnod, vagy hogy mi lesz veled öregkorodban. A "Mi lesz, ha...?" típusú kérdéseknek semmi értelmük, hiszen a miattük kialakult fölösleges feszültség megmérgezi a minden napjaidat. Inkább gondolj az esküvőtökre - az legalább előrevisze a kapcsolatot!